Persbericht

SER’en Spanje en Curaçao zien toegevoegde waarde in versterking institutionele banden

WILLEMSTAD, 16 november 2022 – De Directeur/Algemeen Secretaris van de Sociaal-Economische Raad (SER) drs. Raul Henriquez heeft samen met mr. Miloushka Sboui-Racamy, juridisch adviseur bij de SER belast met internationale zaken, op 2 november jongstleden een werkbezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de Sociaal-Economische Raad van Spanje (Consejo Económico y Social de España) in de Spaanse hoofdstad Madrid. De technisch ambtelijke delegatie van de SER werd ontvangen door de Secretaris-generaal van de Spaanse zusterorganisatie, mevrouw Soledad Serrano Ponz, tijdens een werkontbijt waar zij van gedachten wisselden over de huidige situatie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (LAC-regio) op het gebied van samenwerking tussen de sociaaleconomische adviescolleges en de toekomstige projecten van de SER van Curaçao, die al enige jaren actief lid is van het regionale netwerk van sociaaleconomische raden van de LAC-regio (CESALC).

Het werkbezoek vond plaats en marge van de deelname van de technisch ambtelijke Curaçaose SER-delegatie aan het ‘Global Deal High Level Forum on Social Dialogue; Towards a just transition’, een jaarlijks terugkerend internationaal evenement voor sociale dialoog, dat dit jaar op 2 en 3 november jongstleden in Madrid werd gehouden en georganiseerd werd door de Global Deal Initiative onder auspiciën van de regering van Spanje.

De Global Deal is een multi-stakeholdersinitiatief voor sociale dialoog en inclusieve groei en een mondiaal partnerschap van regeringen, bedrijven, werkgeversorganisaties, vakbonden, het maatschappelijk middenveld en andere organisaties, die tot doel heeft de uitdagingen op de mondiale arbeidsmarkt gezamenlijk aan te pakken en zoveel mogelijk mensen in staat te stellen te profiteren van globalisering. De Global Deal is opgericht door onder andere de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO/OECD) en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

Begin mei dit jaar is de SER van Curaçao officieel partner geworden van de Global Deal en doet sindsdien actief mee aan alle virtuele bijeenkomsten en werksessies van dit internationale platform (https://ser.cw/2022/05/11/ser-sluit-zich-aan-bij-het-global-deal-initiatief/).

Op de foto: van links naar rechts: Juan Moscoso del Prado Hernández van SER-Spanje, mw. Miloushka Sboui-Racamy van SER-Curaçao en de Secretarissen Generaal Soledad Serrano Ponz van SER-Spanje en Raul Henriquez van SER-Curaçao, mw. Beatriz Martín Nieto en mw. Pilar López, beide van de Internationale afdeling van SER-Spanje.

Share