Persbericht

Arbeidsmigratie belangrijke factor voor bevordering inclusieve arbeidsmarkt

Willemstad, 31 mei 2023- ,,Arbeidsmigratie blijft een belangrijke factor voor het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt. Het benutten van de voordelen van arbeidsmigratie draagt niet alleen bij aan economische groei maar ook aan een samenleving waarin gelijke kansen en diversiteit worden gewaardeerd. Het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt vereist echter een doordacht en weloverwogen beleid”.

In zijn jongste briefadvies, dat op 30 mei 2023 is gepubliceerd, geeft de Sociaal-Economische Raad (SER) zijn visie op de noodzakelijke randvoorwaarden bij de formulering van een arbeidsmarkt- en migratiebeleid voor Curaçao. Volgens de SER is de tijd gekomen om de waarde van arbeidsmigratie te omarmen en een inclusieve arbeidsmarkt op te bouwen die zowel economische groei als sociale cohesie bevordert. Om dit te bereiken, moeten de overheid, werkgevers, vakbonden en maatschappelijke organisaties samenwerken om de nodige infrastructuur en ondersteuningssystemen te bieden.

 

Share