Persbericht

SER-Curaçao vertegenwoordigd bij bestuursvergadering AICESIS in Ivoorkust

Willemstad, 2 maart 2018

Op uitnodiging van de voorzitter van de internationale organisatie van sociaal-economische raden en vergelijkbare instituties (AICESIS), zal een technische delegatie van de Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao op zondag, 4 maart 2018, naar Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust (Republic Côte d’Ivoire), afreizen om deel te nemen aan de jaarlijkse bestuursvergadering van deze internationale organisatie.

Tijdens de laatste algemene vergadering van AICESIS, die in september vorig jaar werd gehouden in de hoofdstad van de Dominikaanse Republiek, Sto. Domingo, is afgesproken dat de eerstvolgende bestuursvergadering in het Afrikaanse land zal plaatsvinden.

Tijdens die algemene vergadering is Curaçao, gekozen tot bestuurslid van deze organisatie voor een periode van twee jaar, tot 2019. Samen met Brazilië en de Dominikaanse Republiek, die ook tot bestuursleden zijn gekozen, zal Curaçao de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio vertegenwoordigen tijdens de bestuursvergadering die op donderdag 8 maart aanstaande zal plaatsvinden.

Specifieke thema’s die aan de orde zullen komen zijn onder andere de toekomst van AICESIS zelf, hechtere samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC). Verder zullen vaste agendapunten aan de orde komen zoals onder meer vaststelling van het jaarverslag en het financiële verslag van AICESIS.

Na deze bestuursvergadering zal er een workshop worden gehouden waar delegatieleden van de ‘SER-en’ wereldwijd met elkaar van gedachten zullen wisselen over actuele thema’s zoals de toekomst van werk (‘future of work’), digitalisatie en de impact daarvan op de economie en de arbeidsmarkt.

Voor SER Curaçao zijn deze punten van belang aangezien tijdens die workshop ‘best practices’ zullen worden gepresenteerd die relevant zijn voor de adviezen en analyses die SER uitbrengt.

De technische delegatie van SER Curaçao zal bestaan uit de directeur / algemeen secretaris drs. R. Henriquez en senior juridisch adviseur mw. mr. M. Sboui-Racamy.

Share