Persbericht

De SER heeft een nieuwe visie en een nieuw gezicht

Willemstad, 23 februari 2018

De Sociaal-Economische Raad van Curaçao heeft officieel op 23 februari 2018 op feestelijke wijze zijn nieuwe vergaderzaal ingehuldigd, zijn nieuw logo en ook zijn nieuwe website gelanceerd. De feestelijkheden stonden in het teken van “The Future of Work”, het thema van de International Labour Organization (ILO) voor de viering van haar 100-jarig bestaan in juni 2019, waarbij vooral aan de jeugd veel aandacht is besteed, immers met name zij moeten goed voorbereid zijn op de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van werk.

Tot de aanwezigen behoorden onder meer de Minister van OWCS, mw. M. Alcala-Wallé die als Minister van Algemene Zaken ad interim voor dhr. Eugene Rhuggenaath waarnam omdat hij op dit moment in het buitenland verblijft. Naast voornoemde Minister waren ook de Minister van SOAW, dhr. Hensley Koeiman, en de Voorzitter van de Staten dhr. William Millerson aanwezig.

Als ceremoniemeester fungeerde de welbekende mw. Angelica Parris die het officiële deel van het programma in goede banen leidde.

Het officiële deel omvatte naast een toespraak van de fungerend voorzitter van de SER, dhr. John Jacobs, met als titel “De kracht van het overleg” tevens een voordracht van de Directeur/Algemeen Secretaris, dhr. Raul Henriquez, getiteld: “De SER: Deskundig, Onafhankelijk en Verbindend”. De voorzitter van de SER lanceerde vervolgens met een druk op de knop het nieuwe logo en de website (www.ser.cw). Het officiële gedeelte werd afgesloten met een video boodschap van de Algemeen Secretaris en Directeur van SER Nederland, mevrouw Veronique Timmerhuis, met als thema “Toekomst van het werk en sociale dialoog”. Tekeningen van leerlingen van de Römerschool alsmede een speciaal werk van Kurá di Arte, beide gerelateerd aan het centrale thema waren tijdens de borrel te bezichtigen.

 

Share