Persbericht

SER-Curaçao kijkt terug op geslaagd seminar in Ivoorkust als AICESIS-voorzitter

Willemstad, 4 juli 2024 – In de nasleep van een hybride bestuursvergadering van de internationale vereniging van sociaaleconomische adviesraden en vergelijkbare instellingen (AICESIS), leidde SER-Curaçao als AICESIS-voorzitter op 30 en 31 mei jongstleden een internationale workshop in Abidjan, Ivoorkust.
Het thema: “De rol van sociale dialoog en zijn instellingen in het bestrijden van ongelijkheden in de arbeidswereld”. Meer dan de helft van de 70 AICESIS-leden uit alle hoeken van de wereld nam deel, zowel fysiek als virtueel. Deze workshop markeerde een belangrijke best practice geïnitieerd door de SER van Curaçao en bouwde voort op een eerdere gezamenlijke conferentie van AICESIS en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in november 2023 in Athene, Griekenland.
Tijdens de workshop presenteerde de ILO onder andere “ILO’s strategie om ongelijkheden te bestrijden en de verbindingen met de Verklaring van Athene”, wat een vervolg was op de eerdergenoemde conferentie in de Griekse hoofdstad.
Deze sessie bood de AICESIS-leden de kans om aan te geven hoe de ILO hen kan ondersteunen in hun strijd tegen ongelijkheid. Deelnemers uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Europa, Afrika, Azië, Eurazië en het Midden-Oosten deelden actief hun ervaringen en initiatieven. Het volledige programma en de presentaties zijn online beschikbaar.

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share