Persbericht

SER organiseert masterclass “Gespreksvaardigheden bij Gedoe”

 

 

Willemstad, 8 november 2023 – In de zoektocht naar harmonie en consensus in het hart van sociaaleconomische vraagstukken heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao een exclusieve masterclass georganiseerd. Onder het motto “Keep calm and get a Mediator” heeft de ondersteunende staf van de SER zich kunnen laven aan de kennis en kunde van mevrouw Pien Hoogenboom-Statema, het gerespecteerde Hoofd Mediation & Training bij The Lime Tree B.V. Deze bijeenkomst, gehouden in het SER-gebouw, was een unieke gelegenheid om de fijne kneepjes van het mediationvak te verkennen.

 

Mevrouw Hoogenboom-Statema’s bezoek aan Curaçao en de SER was veel meer dan een lezing; het was een interactieve ervaring waarbij de adviseurs hun vaardigheden in conflictbemiddeling konden aanscherpen. De sessie was specifiek ontworpen om de medewerkers van de SER te voorzien van technieken en tactieken die essentieel zijn voor het bevorderen van constructieve dialogen.

 

De impact van de workshop ging direct voelbaar door de gelederen van de SER, waarbij adviseurs uit verscheidene disciplines samenkwamen om te leren hoe zij als katalysator van overeenstemming kunnen functioneren. Mevrouw Hoogenboom-Statema’s expertise werd niet alleen geprezen door de deelnemers, maar belooft ook een blijvende invloed te hebben op de manier waarop de SER zijn adviserende rol vervult.

 

Met een volledige toewijding aan het versterken van de interne deskundigheid, bevestigt de SER opnieuw zijn positie als een centrale speler in het bevorderen van sociaaleconomische ontwikkeling op Curaçao. De raad is vastbesloten om zijn belofte van kwaliteit en brede steun voort te zetten door te investeren in de capaciteiten van zijn adviseurs.

 

 

Share