Persbericht

VN Secretaris-Generaal roept op tot directe steun aan getroffenen van lockdownmaatregelen

COVID-19 veroorzaakt een ongekende werkgelegenheidscrisis, bijna alle werknemers en bedrijven worden getroffen door lockdownmaatregelen. De Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (VN) roept op tot onmiddellijke steun voor risicowerkers, ondernemingen, banen en inkomens. In de laatste Policy Brief over ‘the World of Work’ en COVID-19, die opgesteld is door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), wordt daarover nader uitgeweid.

In een eerder nieuwsbericht heeft de SER erop gewezen dat de ILO sinds het uitbreken van de pandemie met regelmaat een ‘Policy Brief’ publiceert waarin interessante thema’s worden behandeld die te maken hebben met de wereld van werk in het COVID-19 tijdperk en dat deze beleidsoverzichten voortaan ook op de SER-website zullen worden geplaatst.

Share