Persbericht

SER Sint Maarten ontmoet  vertegenwoordigers van SER Curacao

HARBOUR VIEW – Op maandag 3 april 2018 bracht de Secretaris-Generaal (SG) van de Sociale Economische Raad van Curaçao de heer Raul Henriquez M.R. een beleefdheidsbezoek aan de Sociaal Economische Raad (SER) van Sint Maarten.

SG Henriquez onmoette de President van de SER van Sint Maarten, de heer Ir. Damien Richardson, de SG van SER Sint Maarten, Mr. Gerard Richardson en het personeel van de secretariaat.

Het was de eerste keer sinds de oprichting van de SER Sint Maarten dat de SER Curaçao een formele ontmoeting had tussen de Secretaris-generaal. SG Henriquez sprak zijn wens uit om een goede samenwerkingsverband te versterken en te behouden tussen de SER’s binnen het Koningrijk van Nederland, vooral met deze adviesraden in het Caribische gedeelte van het Koningrijk. SG Richardson bedankte zijn collega voor zijn voortdurende steun, vooral na het voorbij gaan van de orkaan Irma.

Tijdens een werkbezoek van de heer Henriquez in Nederland in September 2017, heeft de SER van Nederland de behoefte om een nauwere samenwerkingsverband tussen de SER van het Caribisch gebied goedgekeurd en sprak zijn voortdurende inzet voor Sint Maarten uit.

Met het bezoek van de heer Henriquez was de eerste stap gezet om het samenwerkingsverband verder te versterken tussen de secretariaat van de SER Curaçao en de SER van Sint Maarten.

SER Sint Maarten sprak zijn behoefte:

  • om gezamelijk aan institutionel verdieping te werken vanuit hun advieserende rol die zij vervullen;
  • het voortzetten en het bevorderen van het samenwerkingverband met SER Nederland
  • het promoveren van best practices, samenwerking en data uitwisselen om van elkaar te leren, elkaar te versterken.

Op de foto van links naar rechts.

Secretaris-Generaal, G. Richardson, R. Henriquez, President D. Richardson.

Share