Persbericht

Curaçao krijgt de functie van waarnemend algemeen secretaris terug voor het Caribisch gebied en de regio van Latijns-Amerika van de Internationale Associatie van Sociaal Economische Adviesraden en Vergelijkbare Instituties (AICESIS).

SANTO DOMINGO, 7 september 2017 – Tijdens de Algemene Vergadering van de Internationale Associatie van Sociaal Economische Adviesraden en Vergelijkbare Instituties (AICESIS), die op dit moment in de hoofdstad van de Domincaanse Republiek (Santo Domingo) plaatsvindt en waarvan de Sociaal-Economische Raad van Curaçao (SER) lid is, werd SER Curaçao éénstemmig door de algemene vergadering gekozen voor de volgende twee jaren om de functie als waarnemend AICESIS Algemeen Secretaris op zich te nemen voor het Caribisch gebied en de Latijns-Amerikaanse regio, gebaseerd op artikel 12 van de statuten van de organisatie.

De functie van Waarnemend Algemeen Secretaris van AICESIS is een verantwoordelijke taak en brengt met zich mee dat de SER Curaçao voor de genoemde periode nauwer zal samenwerken met de Algemeen Secretaris van AICESIS in het opstellen van de regionale agenda voor de volgende termijn voor de regio van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. In dit verband zal de SER Curaçao verantwoordelijk zijn voor de coördinatie en de communicatie van alle administratieve activiteiten, logistiek en het beleid van AICESIS voor de landen in de regio.

De vertegenwoordiging van SER Curaçao die momenteel deelneemt aan de Algemene Vergadering had sterk gelobbyed om deze belangrijke functie terug te verwerven.

Op de foto de afgevaardigden van Curaçao in gesprek met hun collega’s van Brazilië, de Dominicaanse Republiek, Argentinië en Mexico.

Share